Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Η Αυστραλία δέχθηκε τον χαμηλότερο αριθμό μεταναστών εδώ και μία δεκαετία
[NewPost]: Η Αυστραλία δέχθηκε τον χαμηλότερο αριθμό μεταναστών εδώ και μία δεκαετία

[NewPost]: Η Αυστραλία δέχθηκε τον χαμηλότερο αριθμό μεταναστών εδώ και μία δεκαετία

Ο αριθμός των μεταναστών που έγιναν δεκτοί στην Αυστραλία έπεσε το 2017 στο χαμηλότερο ποσοστό του εδώ και μία δεκαετία εξαιτίας της δρακόντειας μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η Καμπέρα, βάσει της οποίας γίνονται δεκτοί μόνο οι καλύτεροι υποψήφιοι, ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Ο αριθμός των μεταναστών που έλαβαν μόνιμη άδεια παραμονής μειώθηκε κατά 20.000 το 2017 στις 162.000, δήλωσε ο Πίτερ Ντάτον υπουργός Εσωτερικών. Οι άδειες παραμονής που δόθηκαν σε εξειδικευμένους επαγγελματίες όπως και οι οικογενειακές βίζες μειώθηκαν.

Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό εδώ και δέκα χρόνια και εξηγείται από την αυστηροποίηση των διαδικασιών επιλογής, πρόσθεσε.

«Βεβαιωνόμαστε ότι οι άνθρωποι που έρχονται για να ενταχθούν στην αυστραλέζικη οικογένειά μας, έρχονται για να εργαστούν, όχι για να ζήσουν από τα κοινωνικά επιδόματα», τόνισε.

«Όταν υπάρχει ένα αυστηρό σύστημα μετανάστευσης όπως το δικό μας και είμαστε σίγουροι για τους μετανάστες που γίνονται δεκτοί μέσω του συστήματος, ότι είναι παραγωγικοί, ότι θα εργαστούν σκληρά, ότι δεν θα ζουν εις βάρος της κοινωνίας (…), θα υπάρχουν οικονομικά οφέλη», τόνισε ο Ντάτον.

Η μετανάστευση είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στην Αυστραλία , όπου κάποιοι λένε ότι φοβούνται για τις δουλειές τους και θεωρούν ότι οι πόλεις είναι πολυπληθείς.

Η αντιπολίτευση χαιρέτισε μεν τη μείωση του αριθμού των μεταναστών, όμως τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τους εκατοντάδες μετανάστες που φτάνουν παράτυπα στη χώρα και στέλνονται σε κέντρα κράτησης εκτός Αυστραλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!