Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Αέριο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας- Ενεργειακό κόμβο την Αλεξανδρούπολη θέλουν οι ΗΠΑ
[NewPost]: Αέριο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας- Ενεργειακό κόμβο την Αλεξανδρούπολη θέλουν οι ΗΠΑ

[NewPost]: Αέριο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας- Ενεργειακό κόμβο την Αλεξανδρούπολη θέλουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο την ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας σε «πύλη εισόδου» για τη μεταφορά αερίου και αγαθών προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, υπογραμμίζει στην «Καθημερινή» ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ.

Μιλά για αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στο ενεργειακό πλέγμα της περιοχής, επισημαίνει τη σημασία των αγωγών ΤΑΡ και IGB όπως και ενός πλωτού τερματικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης , αλλά και της σιδηροδρομικής διασύνδεσης με τη Βουλγαρία.

Διαπιστώνει μεγάλο ενθουσιασμό για περισσότερη αμερικανική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα , κάτι που όπως τονίζει όντως θα συμβεί τους επόμενους 12 μήνες στην πορεία προς τη ΔΕΘ του 2018, οπότε οιΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης τονίζει ότι εργάζεται για να πραγματοποιηθεί σύντομα επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, ενώ εγκωμιάζει την εξαιρετικά στενή αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, με βασικό άξονα τη «ζωτικής σημασίας» βάση της Σούδας.

Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν να είχε υπογραφεί μεγαλύτερης συμφωνία διάρκειας συμφωνία, καθώς αυτό θα διευκόλυνε επενδύσεις για τη βελτίωση των υποδομών, για τις οποίες σπεύδει να επισημάνει ότι είναι «διπλής χρήσης», καλύπτοντας ανάγκες της ελληνικής πλευράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!