Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: ΤτΕ: Πάνω από 700 δισ το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τη χώρα μας!
[NewMoney]: ΤτΕ: Πάνω από 700 δισ το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τη χώρα μας!

[NewMoney]: ΤτΕ: Πάνω από 700 δισ το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τη χώρα μας!

Τεράστιο θα είναι το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την ελληνική οικονομία στην περίπτωση που δεν υπάρξει δράση για την αντιμετώπιση της τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με ειδική μελέτη της ΤτΕ η σωρευτική ζημιά για την ελληνική οικονομία μέχρι το έτος 2100 θα φθάσει τα 701 δισ ευρώ, κοινώς τέσσερις φορές το σημερινό ετήσιο ΑΕΠ της χώρας!

Οι σχετικές έρευνες που έχουν γίνει αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν τους κινδύνους από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς αναμένεται να έχει σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς στην Ελλάδα, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας, σε απώλεια κεφαλαίου και σε επιπλέον δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η διεπιστημονική Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής που συγκροτήθηκε απ’ την ΤτΕ το 2009 με στόχο τη μελέτη των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας, έχει συντάξει το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Ακαδημία Αθηνών, και πλέον βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού πρότασης που θα εξειδικεύει την εφαρμογή της.

Στο πλαίσιο των ενεργών δράσεων που έχουν αναληφθεί απ’ την ΤτΕ, ο διοικητής της, Γ. Στουρνάρας θα λάβει μέρος στην περιφερειακή συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!