Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 17 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Τσίπρας: «Είδε» αυξήσεις και θέσεις εργασίας, «ξέχασε» περικοπές και χαράτσια
[NewMoney]: Τσίπρας: «Είδε» αυξήσεις και θέσεις εργασίας, «ξέχασε» περικοπές και χαράτσια

[NewMoney]: Τσίπρας: «Είδε» αυξήσεις και θέσεις εργασίας, «ξέχασε» περικοπές και χαράτσια

Το άσπρο μαύρο έκανε ο πρωθυπουργός, εξαγγέλλοντας παροχές και παραλείποντας να αναφερθεί στις μειώσεις των συντάξεων, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και στη συρρίκνωση των προνοιακών επιδομάτων

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχτηκαν ο πρωθυπουργός και η Εφη Αχτσιόγλου οι οποίοι πανηγύρισαν χθες για την στατιστική οριακή μείωση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του κ. Τσίπρα στο Υπουργείο Εργασίας. Ο πρωθυπουργός έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για μείωση της ανεργίας 2,5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως και εξήγγειλε παροχές παραλείποντας να αναφερθεί στις μειώσεις των συντάξεων, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και στη συρρίκνωση των προνοιακών επιδομάτων.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε:

- Πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών καταρχήν για διάστημα δώδεκα (12) μηνών για την μετατροπή των αυτοαπασχολούμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς εργαζόμενους. Ανώτατο όριο επιδότησης θα είναι τα 350€ το μήνα. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να καλύψει κατ’ αρχήν 40.000 εργαζόμενους, που σήμερα παρέχουν υπηρεσίες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών σε έως δύο «εργοδότες».

- Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 60.000 εγκλωβισμένων εργαζόμενων που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι η βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση οι « εγκλωβισμένοι» της αγοράς εργασίας θα επανεκπαιδευτούν με στόχο την αναζήτηση εργασίας .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!