Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Το τέλος των ψευδαισθήσεων: Κανονικά οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις
[NewMoney]: Το τέλος των ψευδαισθήσεων: Κανονικά οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις

[NewMoney]: Το τέλος των ψευδαισθήσεων: Κανονικά οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις

του Αργύρη Παπαστάθη

Μια δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση έβγαλε η χθεσινή διαπραγμάτευση Τσακαλώτου – Θεσμών στο Hilton καθώς από τη μία πλευρά όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε σε τεχνική συμφωνία το Σάββατο (Staff Level Agreement) αλλά από την άλλη δεν αποφεύγεται η περικοπή των συντάξεων από την 1.1. 2019.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των χθεσινών διαπραγματεύσεων , τόνισε ότι «τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν» προσθέτοντας ότι η μείωση των συντάξεων θα γίνει από την αρχή του 2019 και ότι το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί και αυτό το 2019 αλλά οι αλλαγές θα εφαρμοστούν έτσι όπως έχουν ψηφιστεί, δηλαδή από το 2020.

Η αποκάλυψη αυτή κλείνει το κεφάλαιο των (απόλυτα υπαρκτών) σεναρίων για πρόωρη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 όπως ζητούσε για κάποιο διάστημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αλλά από την άλλη πλευρά παγιώνει τη μείωση των συντάξεων χωρίς αναβολές κάτι που ήθελε να αποφύγει κυβέρνηση.

Επιπλέον, η ξερή αυτή επιβεβαίωση της περικοπής των συντάξεων από επίσημα χείλη του υπουργείου Οικονομικών αδειάζει τους βουλευτές και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργούσαν με δηλώσεις τους ελπίδες τις τελευταίες εβδομάδες στους συνταξιούχους. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δεν στέλνει στους συνταξιούχους τα ενημερωτικά σημειώματα που δείχνουν την προσωπική διαφορά (δηλαδή τις περικοπές) και κατηγορείται ότι δεν το κάνει ώστε να μην πληροφορηθούν αυτά που έχουν ήδη αποφασιστεί και τελικά απ’ ότι φαίνεται θα εφαρμοστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!