Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Στους πολίτες ο λογαριασμός της κόντρας ΔΕΗ-ΡΑΕ-κυβέρνησης
[NewMoney]: Στους πολίτες ο λογαριασμός της κόντρας ΔΕΗ-ΡΑΕ-κυβέρνησης

[NewMoney]: Στους πολίτες ο λογαριασμός της κόντρας ΔΕΗ-ΡΑΕ-κυβέρνησης

Αιτία οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας – Οι δανειστές θα αποφασίσουν αν η διαφορά των 360 εκατ. ευρώ που προκύπτει από την εισήγηση της ΡΑΕ για τις απαιτήσεις της εταιρείας θα πληρωθεί από τον προϋπολογισμό ή από τους πολίτες

Της Ελένης Στεργίου

«Πόλεμος» στις πλάτες των καταναλωτών έχει ξεσπάσει για τις χρεώσεις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που επιβαρύνουν τα τιμολόγια ρεύματος και φέρνουν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς από το 2018. Η απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής (ΡΑΕ) να «ψαλιδίσει» το συνολικό ποσό των 735 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η ΔΕΗ από το δημόσιο, στο ποσό των 360 εκατ. ευρώ, εξόργισε τη διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, η οποία αφήνει αιχμές τόσο για την πολιτική ηγεσία, όσο και για τη ρυθμιστική αρχή.

Οι ΥΚΩ αποτελούν μία από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για την κάλυψη του επιπλέον κόστους ηλεκτροδότησης των νησιών (όπου η παραγωγή ρεύματος γίνεται με πετρέλαιο και μεγάλο κόστος αναλαμβάνει η ΔΕΗ) και των ειδικών τιμολογίων, όπως των πολυτέκνων και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Σύμφωνα με το νόμο, η ΔΕΗ θα πρέπει να ανακτά σε ετήσια βάση τα εν λόγω κόστη κατόπιν απόφασης έγκρισης της ΡΑΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!