Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Στον «αέρα» 250.000 οφειλέτες που δεν μπορούν να «μπουν» στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις
[NewMoney]: Στον «αέρα» 250.000 οφειλέτες που δεν μπορούν να «μπουν» στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

[NewMoney]: Στον «αέρα» 250.000 οφειλέτες που δεν μπορούν να «μπουν» στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Τουλάχιστον ένα μήνα, ίσως και περισσότερο θα καθυστερήσει η πολυαναμενόμενη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις προς τον ΕΦΚΑ για φυσικά πρόσωπα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλος «καθυστερεί» την έκδοση της απόφασης η οποία δεν επηρεάζει τη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού έως ότου βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για τους οφειλέτες.

Για παράδειγμα αναζητείται τρόπος α) να ρυθμίσουν τα χρέη τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους και δε μπορούν να τεκμηριώσουν με σχετική έκθεση τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και β) οι αυτοαπασχολούμενοι πχ μηχανικοί που έχουν δημιουργήσει χρέη προς τα ταμεία στην Ελλάδα αλλά τώρα δουλεύουν στο εξωτερικό και δεν είναι φορολογικά υπόχρεοι στην Ελλάδα.

Ένας από τους σημαντικούς στόχους της ρύθμισης είναι να δώσει κίνητρο επανένταξης στο σύστημα σε περίπου 250.000 μη ενεργούς οφειλέτες των ταμείων που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους από την αρχή της οικονομικής κρίσης και εν πολλοίς παραμένουν ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Πετρόπουλο αυτή η πολυάριθμη ομάδα οφειλετών δε μπορεί να αποδείξει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!