Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Στο μικροσκόπιο των τραπεζών τα «κόκκινα» δάνεια των ξενοδόχων

[NewMoney]: Στο μικροσκόπιο των τραπεζών τα «κόκκινα» δάνεια των ξενοδόχων

Της Στεφανίας Σούκη

Στο μεγάλο ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων των ξενοδόχων που θα «απελευθερώσουν» κεφάλαια και για νέες χρηματοδοτήσεις προχωρούν τώρα οι τράπεζες, ακολουθώντας ακόμη και πιο «ριζικές» λύσεις με καταγγελίες των δανείων, όπου δεν είναι εφικτή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με τους ιδιοκτήτες ξενοδόχους.

Στο θέμα αναφέρθηκε εκτενώς χθες από το βήμα του 15ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Επενδυτικής Τραπεζικής του ομίλου Eurobank, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θα πρέπει να απενοχοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει κάνει λάθη στο παρελθόν, δεν κινήθηκε γρήγορα όταν έπρεπε και τώρα προσπαθεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι η λέξη- κλειδί είναι η συνεργασία».

Ο κ. Βασιλείου χαρακτήρισε μεγάλη «πληγή», αλλά και ευκαιρία τα κόκκινα δάνεια, όπου ειδικά στον κλάδο των καταλυμάτων/ εστίασης, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ποσοστό άνω του 54% επί του συνόλου των δανείων του κλάδου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου αντιστοιχεί στα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα» (δάνεια με καθυστερήσεις πληρωμών), νούμερο κατά πολύ υψηλότερο του αντίστοιχου δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του συνόλου της οικονομίας (45,1%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!