Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Στις ΗΠΑ ο Τσακαλώτος για επαφές με επενδυτές και Σύνοδο ΔΝΤ
[NewMoney]: Στις ΗΠΑ ο Τσακαλώτος για επαφές με επενδυτές και Σύνοδο ΔΝΤ

[NewMoney]: Στις ΗΠΑ ο Τσακαλώτος για επαφές με επενδυτές και Σύνοδο ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί σήμερα 17 Απριλίου 2018 για τη Βοστώνη των Η.Π.Α. όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος, την Πέμπτη 19 Απριλίου, μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον όπου και θα παραμείνει έως και το Σάββατο 21 Απριλίου, προκειμένου να παρευρεθεί στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι αναφορές του Ταμείου για την Ελλάδα αναμένεται να είναι πολλές, τόσο από στελέχη του όσο και από Ευρωπαίους αξιωματούχους και αναμένεται να επικεντρωθούν στο κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης, στη μετά το Μνημόνιο εποχή, αλλά και στο ζήτημα του χρέους.

Σήμερα, εξάλλου, δηνοσιοποιείται και η έκθεση του Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) στην οποία θα εμπεριέχονται οι εκτιμήσεις του οργανισμού για το πώς θα διαμορφωθούν τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας φέτος και το 2019.

Αύριο Τέταρτη 18 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι προβλέψεις του Ταμείου για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο» (Fiscal Monitor). Σε αυτήν αναμένεται να φανεί αν το ΔΝΤ εμμένει στη θέση του πως η Ελλάδα δεν θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση του αφορολογήτου κατά έναν χρόνο νωρίτερα, δηλ. από το 2019, αντί του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!