Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Στην Αθήνα από σήμερα Ντανιέλ Νουί και τεχνικά κλιμάκια
[NewMoney]: Στην Αθήνα από σήμερα Ντανιέλ Νουί και τεχνικά κλιμάκια

[NewMoney]: Στην Αθήνα από σήμερα Ντανιέλ Νουί και τεχνικά κλιμάκια

του Κωστή Πλάντζου

Τα πάνω – κάτω στη λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν και να ολοκληρωθούν μέσα σε 40 μέρες, προκειμένου για να κλείσει η συμφωνία ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών καταφτάνουν σήμερα στην Αθήνα και καταγράφουν ποια από τα 88 προαπαιτούμενα προλαβαίνει η κυβέρνηση να παραδώσει άμεσα, καθώς και ποια μπορεί να παραμείνουν ανοικτά προς παρακολούθηση στη συνέχεια μετά τη λήξη του 3ου Προγράμματος.
Το Euro Working Group με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κυρίου Γιώργου Χουλιαράκη θα συνεδριάσει απόψε για να μεθοδεύσει τα επόμενα βήματα που θα απαιτηθούν για να υπάρξει τεχνική συμφωνία (SLA) στο συμβούλιο Eurogroup στις 24 Μαΐου και συνολική συμφωνία στα αμέσως επόμενα (21 Ιουνίου ή 12 Ιουλίου το αργότερο).

Διάθεση όλων των πλευρών είναι να διευκολύνουν την κυβέρνηση για τελειώσουν οι συζητήσεις το ταχύτερο δυνατόν. Πρόθεση όμως του ΔΝΤ, της Γερμανίας και τουλάχιστον 10 ακόμη κρατών-μελών είναι να συνδέσουν την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που θα παραμείνουν εκκρεμή, με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 11,7 δισ. ευρώ προς την χώρα μας, αλλά και με το «εργαλείο» της υπερ-ενισχυμένης εποπτείας που θα αποφασιστεί για την μετά-Μνημόνιο εποχή, όπως αποκάλυψε η επιστολή Σεντένο και πρότεινε ο Επίτροπος Μοσκοβισί στο πρόσφατο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!