Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: ΣτΕ: Προσφυγή για τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
[NewMoney]: ΣτΕ: Προσφυγή για τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

[NewMoney]: ΣτΕ: Προσφυγή για τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Ως αντισυνταγματικό να ακυρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο μέσω ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζονται οι μετοχές των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δηλαδή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ -οι οποίες ουσιαστικά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο – στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών» (και με τον τρόπο αυτό ιδιωτικοποιούνται), ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 154 κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης (καταναλωτές νερού, κ.λπ. ), όπως και το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με ένα πλέγμα νομοθετικών διατάξεων (νόμοι 4389/2016, 4425/2016 και 4425/2016) οι μετοχές των εν λόγω δύο εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης οι οποίες ανήκουν ουσιαστικά στο Δημόσιο διαβιβάστηκαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών».

Η τελευταία αυτή εταιρεία είναι μια από τις 4 θυγατρικές εταιρείες της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας» που συστήθηκε το νόμο 4389/2106. Αναλυτικότερα, η «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας» έχει τις εξής θυγατρικές εταιρείες: 1) Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, 2) ΤΑΙΠΕΔ, 3) Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και 4) Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών.

Οι κάτοικοι της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας υπογραμμίζουν ως χρηστές των υπηρεσιών των εν λόγω δυο εταιρειών κοινής ωφέλειας, ότι οι εταιρείες αυτές πρέπει να διατηρήσουν το ιδιοκτησιακό και πραγματικό έλεγχο των επιχειρήσεων τους προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικές ανατιμήσεις στη χρήση του νερού και για να διασφαλιστεί η κρατική εγγύηση της ποιοτικής ασφαλούς, συνεχούς, αδιάλειπτης και καθολικής πρόσβασης σε αυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!