Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: «Στα σκαριά» ο Big Brother των οφειλετών
[NewMoney]: «Στα σκαριά» ο Big Brother των οφειλετών

[NewMoney]: «Στα σκαριά» ο Big Brother των οφειλετών

Του Κωστή Πλάντζου

Πλήρη και ηλεκτρονική παρακολούθηση για όσους αφήσουν απλήρωτο χρέος, έστω και για μια ημέρα, προβλέπει το νέο σύστημα είσπραξης οφειλών του Δημοσίου. Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής προκήρυξε ηλεκτρονικό Ανοικτό Διεθνή διαγωνισμό για την «Αυτοματοποίηση και κεντρικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη εργαλείων για την αποδοτικότερη διαχείριση και συλλογή οφειλών». Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018 ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά σε 768.051 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη:

1. Συνεχής παρακολούθηση οφειλών: H ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αποκτήσει η ΑΑΔΕ απαιτεί τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης (με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο) εικόνας οφειλέτη/οφειλών και λοιπών συνδεδεμένων στοιχείων, ώστε να είναι δυνατή η περαιτέρω αντιμετώπισή του (υλοποίηση συμψηφισμών και ρυθμίσεων, αποστολή ορθών ειδοποιήσεων, λήψη κατάλληλων μέτρων) από το σύστημα με βάση την επιχειρησιακή ροή που προβλέπεται.

2. Διασύνδεση με ΤΕΙΡΕΣΙΑ: Στο πλαίσιο της παρακολούθησης οφειλέτη/οφειλών, η εφαρμογή δύναται να παρουσιάζει στοιχεία πιστοληπτικής ικανότητας φορολογουμένου και πιθανής διασύνδεσης με το σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ώστε να συνεκτιμηθεί στη διαδικασία διαμόρφωσης τάσης για ανεπίδεκτες προς είσπραξη οφειλές. Επιπλέον θα συνδέεται με ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, Ληξιαρχεία, συμβολαιογραφεία, ΚΕΑΟ και πολλά ακόμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!