Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Στα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ
[NewMoney]: Στα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ

[NewMoney]: Στα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χρηματοδότηση του Οργανισμού, την κάλυψη των υποχρεώσεών του προς τους παρόχους και τους ασφαλισμένους του.

Μόνο για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο, οι οφειλές πέντε ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 815,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον έλλειμμα των 1,6 δισ. ευρώ που είναι οφειλές προηγούμενων ετών.

Το θέμα των οφειλών των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ φέρνει στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου με ερώτηση που συνυπογράφουν 21 βουλευτές και την οποία κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αρνητική πρωτιά στις οφειλές κατέχει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με 343.969.061 ευρώ και ακολουθούν ο ΟΑΕΕ με 315.120.240 ευρώ και το ΕΤΕΑ (συνταξιούχοι) με 120.400.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «η μη έγκαιρη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα αποπληρωμής και εξόφλησης τόσο των δαπανών των παροχών υγείας όσο και των ασφαλισμένων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!