Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Σύσκεψη για τους πλειστηριασμούς στο υπουργείο Οικονομικών
[NewMoney]: Σύσκεψη για τους πλειστηριασμούς στο υπουργείο Οικονομικών

[NewMoney]: Σύσκεψη για τους πλειστηριασμούς στο υπουργείο Οικονομικών

Του Αργύρη Παπαστάθη

Σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου πραγματοποιείται το πρωί με τη συμμετοχή του υπ. Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και εκπροσώπων των Συμβολαιογράφων ενόψει της άφιξης των θεσμών στις 27 Νοεμβρίου και με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 του μήνα.

Άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι να πεισθούν οι συμβολαιογράφοι έπειτα και απ’ τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί για την ασφάλεια τόσο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών όσο και των συμβολαιογράφων ούτως ώστε να αναστείλουν την αποχή τους.

Η σύσκεψη γίνεται δύο ημέρες μετά την δύσκολη τηλεδιάσκεψη που έγινε το απόγευμα το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του Κουαρτέτου στην οποία ασκήθηκε έντονη πίεση στην ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό.

Παράγοντες με γνώση των συζητήσεων μεταφέρουν την εικόνα μιας πολύ αυστηρής αποτίμησης των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πίεσης που περνάει το μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι «αν δεν αρχίσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα stress test των ελληνικών τραπεζών να οδηγήσουν στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!