Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ για ΧΑ και οικονομία
[NewMoney]: Τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ για ΧΑ και οικονομία

[NewMoney]: Τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ για ΧΑ και οικονομία

Του Δημήτρη Παφίλα

Η εξέλιξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ θα κρίνει, ως ένα βαθμό και την πορεία του χρηματιστηρίου, κυρίως όσον αφορά το τίμημα. Διότι, θα αποδειχθεί στην πράξη – όπως και στον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια – ότι τα περιουσιακά στοιχεία αξίας, πωλούνται ακριβά σε μια χώρα που θα διαθέτει προοπτικές, προκειμένου να επενδύσει κανείς μελλοντικά.

Εν ολίγοις, με τον διαγωνισμό, η Ελλάδα δεν θα είναι μόνο μια χρεοκοπημένη χώρα όπου ξεπουλιούνται μόνο τα προβληματικά «κόκκινα» δάνεια, αλλά μια χώρα, όπου αν επενδύσει κανείς σε αξίες θα καταγράφει κέρδη, όταν η οικονομία μετατραπεί σε «κανονική», χωρίς τους φόρους που στραγγαλίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πρώτο βήμα ήταν άκρως θετικό, καθώς προσήλθαν 6 μεγάλα επενδυτικά σχήματα, τα οποία για να αποκτήσουν τη διαχείριση του συστήματος φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλουν μια υπεραξία (premium).

Με βάση τις προσφορές, μια κοινοπραξία μετόχων του αγωγού ΤΑP κατέθεσε προσφορά με επικεφαλής την Ιταλική Snam, ενώ συμμετέχουν η βελγική Fluxys και η ισπανική Εnagas και η ολλανδική Gasunie. Mια δεύτερη κοινοπραξία, είναι η γαλλική GRTgas και η ρουμανική Transgaz.

Προσφορές κατέθεσαν και η αυστραλιανών συμφερόντων Macquarie, η αμερικανική IUServises, η καταριανών συμφερόντων Powerglobe και η ισπανική Νoroeste.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!