Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Ψυχρολουσία από ΔΝΤ για το αφήγημα της Ανάπτυξης
[NewMoney]: Ψυχρολουσία από ΔΝΤ για το αφήγημα της Ανάπτυξης

[NewMoney]: Ψυχρολουσία από ΔΝΤ για το αφήγημα της Ανάπτυξης

του Κωστή Πλάντζου

Διπλά δύσκολο και κρίσιμο αποδεικνύεται το ταξίδι του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα καθορίσει και πώς θα τελειώσει το 3ο Μνημόνιο: σήμερα στην Βοστόνη, ενώπιον των υπευθύνων μεγάλων επενδυτικών Οίκων της Αμερικής, θα πρέπει «να βγάλει ψεύτη» το ΔΝΤ για τις αποκαρδιωτικές προβλέψεις που εξέδωσε χθες το Ταμείο για τις προοπτικές ανάπτυξης χώρα μας, προκειμένου να τους πείσει να βάλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα. Αύριο στην Ουάσινγκτον όμως θα έχει ανάγκη της στήριξης του Ταμείου στο Washington Group, για να πιέσει τους Ευρωπαίους δανειστές ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μεγαλύτερης ελάφρυνσης χρέους , από όση θέλουν να της προσφέρουν.

Όσο και αν θέλει να εξωραΐσει την εικόνα προς τους επενδυτές του εξωτερικού, γεγονός παραμένει ότι οι προβλέψεις για την Ανάπτυξη του 2018 πήραν -από νωρίς μάλιστα- και πάλι φέτος τον κατήφορο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβαθμίζει ξανά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 2% για το 2018 -και ακόμη χαμηλότερα, στο 1,8% για το 2019.

Τον Οκτώβριο πέρυσι όμως το ΔΝΤ προέβλεπε για φέτος Ανάπτυξη 2,6%, όσο ακριβώς και το προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε καταθέσει τότε η ίδια η κυβέρνηση. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά. Στο προϋπολογισμό που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών «προσγείωσε» την πρόβλεψή του σε 2,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!