Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Πρωτομαγιά με ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη άνω των €500 στην Εφορία
[NewMoney]: Πρωτομαγιά με ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη άνω των €500 στην Εφορία

[NewMoney]: Πρωτομαγιά με ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη άνω των €500 στην Εφορία

Του Κωστή Πλάντζου

Στην ηλεκτρονική εποχή των πλειστηριασμών μπαίνει από την Πρωτομαγιά του 2018 το ελληνικό δημόσιο. Και μπορεί να μην προβλέφθηκε κανενός είδους προστασία για πρώτη, κύρια ή λαϊκή κατοικία, η τροπολογία όμως στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή προβλέπει πλειστηριασμούς-εξπρές για κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, με ένα «κλικ» και «όσο-όσο», από εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές από 500 ευρώ μόλις.

Τρία μεγάλα εμπόδια υπήρχαν ως τώρα που εμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς από το δημόσιο, αλλά αυτά θα είναι όλα παρελθόν μετά την ψήφιση του νόμου:

Γραφειοκρατικό κόστος: για να κινήσει διαδικασία πλειστηριασμού το δημόσιο έπρεπε να μπει σε έξοδα για να κοινοποιήσει ή να θυροκολλήσει την κατάσχεση, να την δημοσιεύσει σε έντυπα και σε δημόσιους χώρους, να απασχολήσει δικαστικούς κλητήρες και υπαλλήλους κλπ. Για τον λόγο αυτό είχε τεθεί και το όριο των 500 ευρώ για πλειστηριασμούς από το δημόσιο, καθώς για μικρότερες οφειλές η διαδικασία θα στοίχισε περισσότερο από το πλειστηρίασμα. Πλέον όμως, η τροπολογία λέει ότι από 1ης Μαΐου (για το δημόσιο) με ένα «κλικ» θα αναρτώνται όλα στο διαδίκτυο και το δημόσιο απαλλάσσεται από πολλά επαναλαμβανόμενα έξοδα. Κοινώς δηλαδή, συμφέρει περισσότερο πλέον να κυνηγήσει το δημόσιο τους μικροφειλέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!