Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας
[NewMoney]: Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας

[NewMoney]: Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας

των Αργύρη Παπαστάθη, Ιωάννη Αντύπα

Με πρώτο θέμα την Ελλάδα θα συνεδριάσει την Καθαρά Δευτέρα το Eurogroup σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 16.00 ώρα Ελλάδας (15.00 Βρυξελλών).

Σύμφωνα με το έγγραφο «το Eurogroup θα αποτιμήσει εν συντομία την περαιτέρω πρόοδο στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης που απομένουν. Στην προηγούμενη συνεδρίαση το Eurogroup εξέφρασε ικανοποίηση για την εφαρμογή σχεδόν όλων των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων ενεργειών (prior actions) για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)».

Επιπλέον τονίζεται ότι «το Eurogroup έδωσε εντολή στο Euro Working Group να επαληθεύσει την πλήρη εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων δράσεων βάσει της αξιολόγησης από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Μετά την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής των προαπαιτούμενων ενεργειών και με την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών (σ.σ.: εννοεί την έγκριση από κοινοβούλια όπου απαιτείται) το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης στο πλαίσιο του προγράμματός του».

Εκταμίευση

Παρά τη γκρίνια για την καθυστέρηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των ιδιωτικοποιήσεων την Δευτέρα δεν αναμένονται αρνητικές εκπλήξεις. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε χθες επαφές με την Rothschild στο Παρίσι και σήμερα συνταντάται με επενδυτές και τράπεζες στο Λονδίνο. Την Δευτέρα θα βρεθεί στο Eurogroup με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης, ύψους 5,7 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!