Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Τα προγράμματα ανεργίας χάνονται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας
[NewMoney]: Τα προγράμματα ανεργίας χάνονται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας

[NewMoney]: Τα προγράμματα ανεργίας χάνονται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας

του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Μπορεί η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου να πανηγύριζε την περασμένη εβδομάδα για το άνοιγμα -όπως η ίδια ανακάλυπτε αλλά καμία στατιστική δεν αποδέχεται- 320.000 νέων θέσεων εργασίας, η πραγματικότητα όμως διαψεύδει το επικοινωνιακό της success story.

Δράσεις που, υποτίθεται, θα εξασφαλίσουν δουλειά σε ανέργους καταλήγουν, αμιγώς για επικοινωνιακούς λόγους και για να στολίσουν πρωτοσέλιδα του φιλικού προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Τύπου, σε απλές ανακοινώσεις και δελτία Τύπου και δεν μετατρέπονται σε καινούριες θέσεις εργασίας. Αποτελούν ένα καλό τηλεοπτικό άλλοθι και εφόδιο στα χέρια των ευρισκόμενων σε δύσκολη θέση βουλευτών της συμπολίτευσης για να αντιπαρατίθενται με τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης, όμως τελικά δεν δίνουν δουλειά στους ανέργους.

Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση τάζει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και χαμήλωμα του πήχη της ανεργίας κάτω από το 15%, η πραγματικότητα είναι σαφώς διαφορετική. «Τα περισσότερα από τα προγράμματα που η κυρία Αχτσιόγλου με τους συνεργάτες της επικοινωνούν είναι αυτά που χάνονται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, που καταλήγουν να εκπαιδεύουν πολύ λιγότερους από όσους αρχικά ανακοινώνουν και που αποστρέφεται λόγω της πολυπλοκότητάς τους ο ιδιωτικός τομέας», αναφέρει το γνωστό στέλεχος στον χώρο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διαχειριστής τέτοιων προγραμμάτων Νίκος Αναγνωσταράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!