Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Προ των πυλών Μνημόνιο «3plus» με υπογραφή ΔΝΤ
[NewMoney]: Προ των πυλών Μνημόνιο «3plus» με υπογραφή ΔΝΤ

[NewMoney]: Προ των πυλών Μνημόνιο «3plus» με υπογραφή ΔΝΤ

Ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα για ένταξη του Ταμείου στο πρόγραμμα – Οι «καυτές» απαιτήσεις του ΔΝΤ για αγορά εργασίας και συντάξεις – Μηδαμινές οι ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

της Σοφίας Ζαφείρη

Ως γνωστόν στη ζωή τίποτε δεν είναι… δωρεάν και αυτό δυστυχώς θα ισχύσει και στην περίπτωση της Ελλάδας, αναφορικά τόσο με την αναδιάρθρωση του χρέους όσο και με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρέχον πρόγραμμα.

Το Ταμείο μοιάζει έτοιμο να εισέλθει δυναμικά στο προσκήνιο και να αποχωρήσει από τον ρόλο του συμβούλου, εφόσον, όμως, ικανοποιηθούν ορισμένοι όροι: α. Το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο και β. Η Αθήνα να προχωρήσει σε νέες «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, στη φορολογία αλλά και σε μία ακόμη σειρά τομέων.

Και εάν ο πρώτος όρος χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων -οι οποίοι, μοιάζουν απόλυτα έτοιμοι να ικανοποιήσουν το Ταμείο- ο δεύτερος απαιτεί νέες, ακόμη πιο οδυνηρές υποχωρήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης και φυσικά περισσότερα βάρη για τους Έλληνες πολίτες.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι, όπως αποδεικνύουν οι διαρροές των προτάσεων του ESM , έχουν, ήδη, προετοιμαστεί να «ανοίξουν τη θύρα του προγράμματος» στο Ταμείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!