Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: «Πρεμιέρα» ανησυχίας για τα έσοδα του Προϋπολογισμού

[NewMoney]: «Πρεμιέρα» ανησυχίας για τα έσοδα του Προϋπολογισμού

του Αργύρη Παπαστάθη

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών, η ανησυχία για την πορεία των εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2017 -και ιδίως τον Μάρτιο- δεν λέει να κοπάσει. Την Πέμπτη, η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε ταμειακό έλλειμμα 251 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2017, έναντι πλεονάσματος 524 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί πέρυσι την ίδια περίοδο.

Ως γνωστόν, ο τρόπος μέτρησης των ταμειακών στοιχείων από την ΤτΕ διαφέρει από αυτόν του υπουργείου Οικονομικών και άρα τα στοιχεία δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα. Για παράδειγμα, η ΤτΕ περιλαμβάνει στα ταμειακά στοιχεία του τριμήνου και τα 432 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν τον Μάρτιο για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις περασμένων ετών τα οποία δεν λογίζονται στα δελτία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού από το ΥΠΟΙΚ σε τροποποιημένη ταμειακή βάση. Παρά ταύτα το κενό, αν και μικρότερο, φαίνεται ότι υπάρχει.

Ο «γρίφος» για την τάση των εσόδων θα λυθεί σύντομα καθώς την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία του α’ τριμήνου του 2017 όπου θα φανεί ποια ήταν η ακριβής πορεία των φορολογικών εσόδων τον Μάρτιο.

Προ τριών ημερών, την Τρίτη του Πάσχα, το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία που δείχνουν ότι τα έσοδα του α’ τριμήνου του 2017 είναι χαμηλότερα κατά 1 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!