Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: «Πράσινο φως» από ESM για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ
[NewMoney]: «Πράσινο φως» από ESM για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ

[NewMoney]: «Πράσινο φως» από ESM για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμούσε για την Ελλάδα από την τρίτη αξιολόγηση και η οποία είχε αναβληθεί πριν από λίγες ημέρες, εξαιτίας της καθυστέρησης του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή των στοιχείων που έδειχναν την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Το συμβούλιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έδωσε το «πράσινο φως», έπειτα από θετική εκτίμηση αναφορικά με την εκκαθάριση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως ορίστηκαν από το Τεχνικό Μνημόνιο στις 22 Μαρτίου του 2018.

Ο πρέοδρος του ESM, Μάριο Σεντένο, κάνει λόγο για επίτευξη ενός ακόμη ορόσημου στο ελληνικό ζήτημα, καθώς και για «ευοίωνο σημάδι» σε ότι αφορά τις συζητήσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Ρέγκλινγκ: Ικανοποιητική η πρόοδος

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των καθυστερημένων οφειλών της στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕSM κ. Κλάους Ρέγκλινγκ. “Αν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αναθεώρηση του προγράμματος ΕΜΣ και ότι η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο (σσ: από το πρόγραμμα) τον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!