Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: «Πολιτική λύση» την ύστατη ώρα αναζητά η Αθήνα στο Eurogroup
[NewMoney]: «Πολιτική λύση» την ύστατη ώρα αναζητά η Αθήνα στο Eurogroup

[NewMoney]: «Πολιτική λύση» την ύστατη ώρα αναζητά η Αθήνα στο Eurogroup

Η συζήτηση για τα εργασιακά θα έχει κομβικό ρόλο στο Eurogroup , ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης. Αυτό υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου μετά από τον κύκλο επαφών που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τη Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει μια αρχική πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης,

Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,« μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα» .

Όπως είπε, τα μέλη της Ευρωβουλής υποστήριξαν, από την πλευρά τους, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!