Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Πιτσιόρλας: Το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος θα είναι και το πιο δύσκολο
[NewMoney]: Πιτσιόρλας: Το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος θα είναι και το πιο δύσκολο

[NewMoney]: Πιτσιόρλας: Το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος θα είναι και το πιο δύσκολο

Της Στεφανίας Σούκη

Συναινετικό πλαίσιο και πολιτική γενναιότητα ώστε «να ξεπερασθούν όλα τα εμπόδια και να βάλουμε τις βάσεις για το μοντέλο μιας διαφορετικής οικονομίας για το οποίο στα λόγια όλοι συμφωνούμε», ζήτησε ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Είμαστε σε μία στιγμή όπου πραγματικά μπορούμε να βάλουμε όλοι στόχο το καλοκαίρι να βγούμε από το πρόγραμμα αλλά με μία διαφορετική δομή στην οικονομία. Αν όλοι δηλώνουμε φιλοεπεηνδυτικοί και φιλοαναπτυξιακοί τότε έχουμε μία μοναδική πολιτική συγκυρία, η οποία μπορεί να επιτρέψει να επιλυθούν πολλά προβλήματα στην Ελλάδα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κυβερνούσαν τη χώρα επι δεκαετίες με ένα μοντέλο που τελικά κατέρρευσε. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, γεγονός το οποίο απαιτεί πολιτική γενναιότητα όλων μας. Το θέμα των κόκκινων δανείων είναι η επιτομή του προβλήματος. Απαιτεί τόλμη κι έχει πολιτικό κόστος, το οποίο η κυβέρνηση το αναλαμβάνει. Η αντιπολίτευση δεν έχει πολιτικό κόστος, ωστόσο θα πρέπει να μην αντιμετωπίζει με λαϊκισμό το θέμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης».

Ο ίδιος ανέφερε και στον γεωπολιτικό παράγοντα ως πρώτης προτεραιότητας: «Η αναπτυξη δεν εξαρτάται μόνο από παράγοντες οικονομικής πολιτικής, σφραγίζεται σε κάθε περίοδο από γεωπολιτικούς όρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!