Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Ποιοι κλάδοι και ποιες περιοχές κρατούν τα «σκήπτρα» της φοροδιαφυγής
[NewMoney]: Ποιοι κλάδοι και ποιες περιοχές κρατούν τα «σκήπτρα» της φοροδιαφυγής

[NewMoney]: Ποιοι κλάδοι και ποιες περιοχές κρατούν τα «σκήπτρα» της φοροδιαφυγής

Του Γιώργου Πετρίδη

Όργιο φοροδιαφυγής από αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών. Σε μια εποχή που μαίνεται η διαμάχη για τις πλατφόρμες τύπου TaxiBeat και το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει «γέφυρες» συνεννόησης προς τους «παραδοσιακούς» επαγγελματίες του κλάδου (στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της ανάγκης «ρύθμισης» της αγοράς) στοιχεία του υπουργείου αποκαλύπτουν ότι στους ελέγχους που έχουν γίνει από τις αρχές του 2017, ο κλάδος των αυτοκινητιστών «φιγουράρει» πρώτος σε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, μεταξύ όλων των κλάδων της οικονομίας.

Στην Καραγεώργη Σερβίας τρίβουν τα μάτια τους για τα αποτελέσματα από τους επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από 2.081 ελεγκτές σε ολόκληρη την χώρα, κατά το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017. Οι ιδιοκτήτες και αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ «σπάνε τα κοντέρ» σε ποσοστά παραβατικότητας αφού από τους 261 επαγγελματίες του κλάδου που ελέγχθηκαν συνολικά, στους 127 διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις (ποσοστό 49%).

Ανάμεσα σε 500 κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων που ελέγχθηκαν από την αρχή του έτους, την μεγαλύτερη παραβατικότητα, εμφανίζουν οι εξής κατηγορίες επαγγελματιών:

- Εκμετάλλευση ταξί: σε 54 ελέγχους διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 51,9%).

- Υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων με οδηγό μη ιδιοκτήτη: σε 16 ελέγχους διαπιστώθηκαν 9 παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 56,25%)

- Υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων με οδηγό ιδιοκτήτη: σε 109 ελέγχους διαπιστώθηκαν 55 παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 50,5%)

- Υπηρεσίες εκμετάλλευσης ταξί: από 82 ελέγχους διαπιστώθηκαν 35 παραβάσεις ή ποσοστό 42,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!