Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Ποιες ρυθμίσεις προωθεί η Αχτσιόγλου για «απλήρωτους» εργαζόμενους, υπερωρίες και μπλοκάκια
[NewMoney]: Ποιες ρυθμίσεις προωθεί η Αχτσιόγλου για «απλήρωτους» εργαζόμενους, υπερωρίες και μπλοκάκια

[NewMoney]: Ποιες ρυθμίσεις προωθεί η Αχτσιόγλου για «απλήρωτους» εργαζόμενους, υπερωρίες και μπλοκάκια

Ρύθμιση που θα απαγορεύει στους παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα (επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ. κ.λπ.) θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο, εποχή που εντείνονται οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ στις τουριστικές περιοχές.

Όπως εξήγησε η υπουργός εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η επιχείρηση θα «περνάει» από εξετάσεις ένα χρονικό διάστημα πριν από την αίτηση της για επιδότηση ή επιχορήγηση (διετία ή τριετία).

Στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο καλοκαίρι έχουμε στόχο να διεξαχθούν 4.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί από το 18% στο 13% με βάση τα στοιχεία ελέγχων που έχουν γίνει. Ακόμα για τον περιορισμό της ημιδηλωμένης- ημιασφαλισμένης απασχόλησης τα υπουργείο προωθεί ρύθμιση το επόμενο διάστημα με την οποία οι υπερωρίες θα δηλώνονται υποχρεωτικά πριν την πραγματοποίησή τους ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Πλέγμα προστασίας για τους λεγόμενους «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας Το πρόγραμμα ,σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, θα προβλέπει οικονομική ενίσχυση αυτών των «εγκλωβισμένων» (επίδομα), αλλά και βοήθεια για μετάβαση σε άλλη εργασία. Το πρόγραμμα είναι αρκετά μεγάλο (100 εκατ. ευρώ) και πρόκειται να βοηθήσει περίπου 46.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους, είτε αυτοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, είτε είναι μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!