Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Πιέρ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ
[NewMoney]: Πιέρ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

[NewMoney]: Πιέρ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

«Πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία πριν το Eurogroup», τόνισε ο Γάλλος επίτροπος – Υπό αναμόρφωση τα κοινωνικά επιδόματα, με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας – Απαραίτητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και στην αγορά εργασίας – Δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος στο οποίο «ο καθένας θα πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του» – Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

του Κωστή Πλάντζου

Αναμόρφωση κοινωνικών επιδομάτων, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, αλλά και νέα προγράμματα που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας, είναι ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης, όπως τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνό-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε στην ομιλία του ότι στην αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων, διαδικασία η οποία θα λάβει χώρα με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Επανέλαβε την ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, προκειμένου να βελτιωθεί και η εισπραξιμότητα, αλλά να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να καταστεί δίκαιο και«ο καθένας να πληρώνει ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, παραδέχθηκε ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό και προσέθεσε ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει στήριξη της επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων προγραμμάτων κατάρτισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!