Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Περίπου 40.000 νοικοκυριά θα καλύψει το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»
[NewMoney]: Περίπου 40.000 νοικοκυριά θα καλύψει το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

[NewMoney]: Περίπου 40.000 νοικοκυριά θα καλύψει το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», όπως ανακοίνωσε ο γγ Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας, Παν. Κορκολής. Μιλώντας στη ημερίδα με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία: Δημιουργώντας Αξία» ο κ. Κορκολής αποκάλυψε πως το πρόγραμμα, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα “τρέξει” το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου και θα καλύψει περί τα 40.000 νοικοκυριά.

Από εκεί και πέρα, για την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το αντίστοιχο πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κορκολή, θα προκηρυχθεί μέσα στο 2018. Τα διαθέσιμα κεφάλαια γι’ αυτό ανέρχονται σε 100-200 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, ετησίως, από το 2019. Οσο, δε, αφορά στα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομεία κ.λπ.), θα υπάρξουν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η συμβολή της οποίας έχει εξασφαλιστεί, κατά το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος , προβλέπεται ο συνδυασμός επιχορήγησης-άτοκου δανείου, ενώ η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!