Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Πέφτουν οι υπογραφές για την ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, έρχεται η Ρόδος
[NewMoney]: Πέφτουν οι υπογραφές για την ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, έρχεται η Ρόδος

[NewMoney]: Πέφτουν οι υπογραφές για την ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, έρχεται η Ρόδος

Της Μαριάννας Τζάννε
Εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφεί η ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ένα έργο με το οποίο θα τερματίσει η αμαρτωλή ταφή των σκουπιδιών που έχει πνίξει την περιοχή για δεκαετίες.

Το αίσιο τέλος της υπογραφής της σύμβασης που σέρνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προανήγγειλε χθες από τα Γιάννενα ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέργιος Πιστόρλας, στο πλαίσιο επίσκεψης στο αντίστοιχο έργο της Ηπείρου που κατασκευάζει η ΓΕΚ Τέρνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος έχει υπερασπιστεί πολλές φορές στο παρελθόν το μοντέλο των Συμπράξεων, ανάλογο δρόμο θα ακολουθήσει και η Ρόδος, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες προβλέπεται να εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπήκαι η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων του νησιού.

Από την χθεσινή επίσκεψη στα Γιάννενα, διαπιστώθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί με τους οποίους κατασκευάζεται η μονάδα της Ηπείρου. Στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μίλησαν για ένα πρότυπο έργο, το οποίο θα φιλοξενήσει την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα στην οποία θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο που προέρχεται από επεξεργασία στερεών αποβλήτων. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα λειτουργεί στην εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων της περιφέρειας Ηπείρου είναι δυναμικότητας 1,5 MW.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 26,5 έτη και περιλαμβάνει 18μηνη κατασκευαστική περίοδο και 25ετή περίοδο λειτουργίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Το ύψος της επένδυσης, η οποία υλοποιείται από την Αειφορική Ηπείρου, εταιρεία του ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται συνολικά στα 52,6 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!