Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Otmar Issing: Το ευρώ πρόκειται να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα
[NewMoney]: Otmar Issing: Το ευρώ πρόκειται να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα

[NewMoney]: Otmar Issing: Το ευρώ πρόκειται να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα

Ασταθές και αβέβαιο χαρακτήρισε το οικοδόμημα του ευρώ, το οποίο παρομοίασε με «χάρτινο πύργο» που πρόκειται να καταρρεύσει, ο διάσημος οικονομολόγος Otmar Issing όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του ΕΚΤ και του ευρώ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ και επικεφαλής οικονομολόγο, γνωστό και ως ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ, το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν προχωράει με την τρέχουσα μορφή του και πρόκειται να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Σε συνέντευξή του Central Banking, ο καθηγητής Issing εκτιμάει πως το ευρώ “προδόθηκε” από την πολιτική, καθώς το πείραμα ακολούθησε λάθος πορεία εξαρχής.

Σύμφωνα με τον Issing, η ΕΚΤ βρίσκεται σε έναν «κατήφορο», ενώ διέπραξε μοιραίο λάθος, όταν συμφώνησε να διασώσει χρεοκοπημένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

Η πρώτη ελληνική διάσωση του 2010, κατά τη γνώμη του, ήταν ουσιαστικά ένα σχέδιο διάσωσης για τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, και επιμένει ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, κάτι που θα αποτελούσε ένα χρήσιμο μάθημα για όλους.

Οι Έλληνες θα έπρεπε να είχαν λάβει μια γενναιόδωρη υποστήριξη, αλλά μόνο αφού είχε αποκατασταθεί η βιωσιμότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών από την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!