Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Μνημόνιο τέλος… με ελέγχους ανά τρίμηνο και νέο μείγμα μέτρων ανά εξάμηνο
[NewMoney]: Μνημόνιο τέλος… με ελέγχους ανά τρίμηνο και νέο μείγμα μέτρων ανά εξάμηνο

[NewMoney]: Μνημόνιο τέλος… με ελέγχους ανά τρίμηνο και νέο μείγμα μέτρων ανά εξάμηνο

Του Κωστή Πλάντζου

Σε «κούρσα» θετικών ειδήσεων επιδίδονται θεσμοί και κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την πολυπόθητη έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο . Τον «τόνο» δίνουν σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις, στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν το πρωί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, για να κλείσουν το κεφάλαιο «Μνημόνιο» στην Ευρωζώνη, αλλά και συνεχής πίεση στην Ελλάδα για «πρόοδο» στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και χωρίς πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης.

Για να μη χαλάσει η «γιορτή», ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. όπως είχε προεξοφληθεί, καθώς τυχόν απώλεια της δόσης για την Ελλάδα θα έστελνε κακό μήνυμα στις αγορές. Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ «διάνθισε» μάλιστα την έγκριση της καθυστερούμενης δόσης («στο παρά ένα» κυριολεκτικά πριν χαθεί για την χώρα) με προβλέψεις για «επιτυχή έξοδο» της Ελλάδας τον Αύγουστο.

Από την άλλη, ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν επιβεβαίωσε χθες ότι θα γίνονται έλεγχοι κάθε 3 μήνες και κάθε έξι μήνες θα αλλάζει η πολιτική της λιτότητας, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης που θα κρατήσει τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Αθήνα ανακοίνωνε πρωτογενές πλεόνασμα 1,539 δισ. ευρώ (οκταπλάσιο του μνημονιακού στόχου για 180 εκατ. ευρώ) για το α΄ πεντάμηνο του 2018. Σε 5 μήνες, το υπουργείο Οικονομικών συσσώρευσε «υπερπλεόνασμα» ύψους 1,359 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!