Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 17 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: «Μακεδονία»: Oρόσημο ο Μάρτιος του ’18 για την ολοκλήρωση των έργων
[NewMoney]: «Μακεδονία»: Oρόσημο ο Μάρτιος του ’18 για την ολοκλήρωση των έργων

[NewMoney]: «Μακεδονία»: Oρόσημο ο Μάρτιος του ’18 για την ολοκλήρωση των έργων

Της Στεφανίας Σούκη

Μπορεί τα νούμερα σε διανυκτερεύσεις και αφίξεις να παραμένουν ανοδικά, οι ξενοδόχοι ωστόσο της Θεσσαλονίκης ανησυχούν και θέτουν ως ορόσημο το Μάρτιο του 2018, ζητώντας να μην υπάρξει παρέκκλιση των χρονοδιαγραμμάτων για τα έργα στο «Μακεδονία».

Η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, επισήμως χθες εξέφρασε τους φόβους της και ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή με ημερομηνία έναρξης των εργασιών τον προσεχή Οκτώβριο και λήξης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, ώστε να μη χαθεί το θετικό momentum για τον προορισμό. «Υπό αυτό το πρίσμα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να λάβει όλες τις απαραίτητες εξασφαλίσεις από τον εργολάβο για εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οι ξενοδόχοι της συμπρωτεύουσας επαναφέρουν τώρα, εν μέσω της θερινής τουριστικής σεζόν, στο προσκήνιο το θέμα, το οποίο είχε θορυβήσει τα μάλα τους τουριστικούς φορείς στη Βόρεια Ελλάδα τον περασμένο χειμώνα, οπότε κρίθηκε απαραίτητη η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών από τον Οκτώβριο του 2017 και μετά.

Σημειωτέον ότι ο προορισμός της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να κερδίσει σε μερίδιο και διανυκτερεύσεις το τελευταίο διάστημα, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να έχουν αυξηθεί περαιτέρω στο 65% από τις αρχές του έτους, αν και τα επίπεδα των (χαμηλών) τιμών, απόρροια της οικονομικής κρίσης την τελευταία οκταετία και των μεγάλης εξάρτησης του προορισμού από τον εσωτερικό τουρισμό, εξακολουθούν να προκαλούν «πονοκέφαλο» στους επιχειρηματίες της συμπρωτεύουσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!