Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Λίπτον (ΔΝΤ): Αυξανόμενο χρέος και χαμηλά επιτόκια τα ρίσκα για τις αγορές
[NewMoney]: Λίπτον (ΔΝΤ): Αυξανόμενο χρέος και χαμηλά επιτόκια  τα ρίσκα για τις αγορές

[NewMoney]: Λίπτον (ΔΝΤ): Αυξανόμενο χρέος και χαμηλά επιτόκια τα ρίσκα για τις αγορές

Τις αρνητικές καθοδικές επιπτώσεις της συνεχιζόμενης τάσης ποσοτικής χαλάρωσης επισήμανε μιλώντας στο CNBC, o αναπληρωτής δ/ντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον. Παράλληλα, έκρουσε τον κίνδυνο του αυξανόμενου χρέους, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές.

Όπως είπε οι δυο αυτοί παράγοντες – αυξανόμενο χρέος στις ανεπτυγμένες αγορές και επίμονα χαμηλά επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα ρίσκα για τις χρηματαγορές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Εξηγώντας γιατί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που επιβλήθηκε μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2008 για να αυξηθεί η ρευστότητα και να ενθαρρυνθεί ο δανεισμός, αποτελεί τώρα δυνητικό κίνδυνο, ανέφερε: «Στις χρηματαγορές, υπάρχουν ρίσκα που προέρχονται από τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, για μεγάλο διάστημα. Αυτό επηρεάζει τη διάθεση για ρίσκο, επηρεάζει το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές», είπε ο Λίπτον.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη αύξηση χρέους στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες θα πρέπει να απασχολήσουν τους χαράσσοντες πολιτική.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το παγκόσμιο εταιρικό χρέος και το χρέος των νοικοκυριών έφτασε το 138% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2016, έναντι 115% το 2007.

Το ποσοστό μόνο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες ήταν στο 195% του ΑΕΠ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!