Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Ο Κοστέλο ρίχνει «πάγο» στα περί «καθαρής εξόδου»
[NewMoney]: Ο Κοστέλο ρίχνει «πάγο» στα περί «καθαρής εξόδου»

[NewMoney]: Ο Κοστέλο ρίχνει «πάγο» στα περί «καθαρής εξόδου»

Του Κωστή Πλάντζου

Πάγο στα περί «clean exit» έβαλε ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο. Εμφανίστηκε πολύ συντηρητικός στις προβλέψεις του και προανήγγειλε μειώσεις φόρων αλλά μεσοπρόθεσμα και αφού πρώτα θα κοπούν οι συντάξεις.

Συγκεκριμένα :

- Εμφανίστηκε ιδιαίτερα φειδωλός όσον αφορά τις προβλέψεις για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο του 2018 από το μνημόνιο. Είπε ότι ο όρος «καθαρή έξοδος» δεν είναι ίσως η καταλληλότερη και πιο χρήσιμη ορολογία. Τόνισε ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν έκλεισε ακόμα αλλά αυτό που συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο ήταν το τι χρειάζεται να γίνει για να κλείσει η αξιολόγηση. «Και αυτό απαιτεί πολλή δουλειά ακόμη», τόνισε.

- Για το χρέος, αποφάσεις θα ληφθούν μόνον αφού το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμα ούτε καν συζητήσεις για το ποιες θα είναι οι πιθανές λύσεις.

- Τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της στην ώρα τους για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να φέρουν ένα πρώτο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα και ένα επόμενο στις αρχές Ιανουαρίου για να υπάρξει πολιτική συμφωνία πριν το Eurogroup της 24ης Ιανουαρίου 2018 , αλλά αυτό είναι προϋπόθεση όχι μόνο για να πάρει τη δόση αλλά και για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος στους μήνες Φεβρουάριο με Μάιο του 2018 .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!