Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: «Κόμπιασε» ο πληθωρισμός – Μείωση 0,2% μετά από μήνες ανόδου
[NewMoney]: «Κόμπιασε» ο πληθωρισμός – Μείωση 0,2% μετά από μήνες ανόδου

[NewMoney]: «Κόμπιασε» ο πληθωρισμός – Μείωση 0,2% μετά από μήνες ανόδου

Πτωτικά κατά 0,2%, μετά από αρκετούς μήνες ανόδου κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο κυρίως εξαιτίας της μείωσης των τιμών σε είδη διατροφής, ένδυση – υπόδηση και ηλεκτρισμό. Στον αντίποδα, ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε καπνό, καύσιμα και ξενοδοχεία- εστιατόρια.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιανουάριο εφέτος ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε μείωση 0,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2017, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016 και από αύξηση 0,7% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές:

1. Από τις μειώσεις των δεικτών κατά:

-1,2% στη «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών σε ψωμί και δημητριακά, αρνί και κατσίκι, πουλερικά, νωπά ψάρια, γάλα νωπό πλήρες, τυριά, νωπά λαχανικά, πατάτες. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση κυρίως των τιμών σε: ελαιόλαδο, καφέ.

-2% στην «Ένδυση και υπόδηση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

-1,2% στη «Στέγαση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών σε: ενοίκια κατοικιών, ηλεκτρισμό. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση κυρίως των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης.

-2,1% στα «Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών σε έπιπλα και διακοσμητικά, υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, μεγάλες οικιακές συσκευές (ηλεκτρικές ή μη), είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!