Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Κλινικές μελέτες: Η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο 250 εκατ. ευρώ
[NewMoney]: Κλινικές μελέτες: Η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο 250 εκατ. ευρώ

[NewMoney]: Κλινικές μελέτες: Η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο 250 εκατ. ευρώ

Ημέρα προβληματισμού και όχι εορτασμού αποτελεί στη χώρα μας η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών, καθώς η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην… τελευταία θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά τη διενέργεια κλινικών μελετών.

Τα στοιχεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Κλινικών Μελετών είναι απογοητευτικά για το μέλλον του συστήματος υγείας αλλά και της οικονομίας – που στις άλλες χώρες μετρούν μόνο «κέρδη» από τις κλινικές μελέτες: από τα 30 δισ ευρώ που επενδύονται κάθε χρόνο πανευρωπαϊκά στη φαρμακευτική έρευνα, στην Ελλάδα το ποσό της επένδυσης δεν ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ. Ενώ ο χρόνος έγκρισης ή απόρριψης του αιτήματος για μια κλινική μελέτη είναι στις ευρωπαϊκές χώρες περίπου 15 με 30 μέρες, στην Ελλάδα η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και 6 μήνες. Την στιγμή που τα νοσηλευτικά ιδρύματα άλλων χωρών στην Ευρώπη διαγκωνίζονται για την υλοποίηση μιας κλινικής έρευνας, τα ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται στην ακριβώς αντίθεση κατάσταση, καθώς μόλις το 37% των νοσοκομείων συμμετέχουν στη διαδικασία διεξαγωγής κλινικών μελετών.

Το παράδειγμα του Βελγίου

Το παράδειγμα του Βελγίου, χώρας με πληθυσμό αντίστοιχο με εκείνον της Ελλάδας, είναι χαρακτηριστικό για τις στρεβλώσεις του συγκεκριμένου πεδίου στη χώρα μας: το Βέλγιο προσελκύει περίπου 2,5 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!