Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Κοινή Ομάδα Εργασίας ΣΒΒΕ με το Υπουργείο Εξωτερικών
[NewMoney]: Κοινή Ομάδα Εργασίας ΣΒΒΕ με το Υπουργείο Εξωτερικών

[NewMoney]: Κοινή Ομάδα Εργασίας ΣΒΒΕ με το Υπουργείο Εξωτερικών

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Κοινής «Ομάδας Εργασίας» υπογράφηκε σήμερα στο περιθώριο των εργασιών του Ελληνο-Σερβικού Forum, μεταξύ του Προέδρου του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιου Σαββάκη και του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, (ΓΓ ΔΟΣ & ΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννη Μπράχου, που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας και την ενίσχυση των διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Ελληνικών επιχειρήσεων.

Προς τούτο, ο ΣΒΒΕ και η Γενική Γραμματεία ΔΟΣ & ΑΣ του ΥΠΕΞ, συμφώνησαν και δεσμεύονται για τα ακόλουθα:

1. Την από κοινού εκπόνηση μελετών και ερευνών αγοράς, για αγορές και χώρες – στόχους ελληνικών επιχειρήσεων.

2. Την επεξεργασία δεικτών για την παρακολούθηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας ανά χώρα.

3. Την ανταλλαγή πληροφοριών δημόσιου χαρακτήρα: α) για την εξαγωγική δραστηριότητα σε αγορές– στόχους, β) για τον συντονισμό και την παρακολούθηση του ετήσιου προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών, και γ) για διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες που επηρεάζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

4. Τη συνεργασία για τη διάχυση της πληροφόρησης σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, (ΤΠΕ) για παράδειγμα μέσω διαλειτουργικότητας του πληροφοριακού συστήματος του ΣΒΒΕ με τη διαδικτυακή Πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών.

5. Τη συνεργασία για τη δυνατότητα αξιοποίησης πόρων από συγχρηματοδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα, για την ανάπτυξη μηχανισμών και την υλοποίηση δράσεων συναφών προς την ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, αξιοποιώντας υφιστάμενες δομές ή πρωτοβουλίες, αλλά και διερευνώντας τη δημιουργία νέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!