Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Κατά 445.000 αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα οχήματα υπό τον φόβο προστίμου
[NewMoney]: Κατά 445.000 αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα οχήματα υπό τον φόβο προστίμου

[NewMoney]: Κατά 445.000 αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα οχήματα υπό τον φόβο προστίμου

Η απειλή της επιβολής προστίμου φαίνεται πως στάθηκε αρκετή για χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν πριν λήξει η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων που εντοπίστηκαν ως ανασφάλιστα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα ασφαλισμένα οχήματα αυξήθηκαν κατά 445.000 από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, ημέρα λήξης της σχετικής προθεσμίας. Από τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών, προκύπτει ότι η πλειονότητα των ανασφάλιστων ήταν μοτοσικλέτες, καθώς και ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων έχει αυξηθεί στα 6,2 εκατομμύρια, έναντι 5,6 εκατ. που ήταν στα τέλη του 2016. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο ασφαλισμένων οχημάτων που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα θα καταλογιστούν σε όσους παραμένουν ανασφάλιστοι, μετά τη νέα διασταύρωση στοιχείων, προς αποφυγή λαθών.
Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της μη επικαιροποίησης της λίστας του υπουργείου Οικονομικών με όσα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί, καταστραφεί, ή είχαν αποσυρθεί, υπήρξε πλήθος λαθών, που ανέβασε τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων στο 1,1 εκατομμύριο.

Εκτός από την παραπάνω κατηγορία, σημαντικός ήταν επίσης και ο αριθμός των οχημάτων που ενώ ήταν ασφαλισμένα, υπήρχαν λάθη στην αποτύπωση των ακριβών στοιχείων είτε του κατόχου είτε του οχήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!