Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Καλύφθηκε ο στόχος πληρωμών για τα ληξιπρόθεσμα προς ιδιώτες
[NewMoney]: Καλύφθηκε ο στόχος πληρωμών για τα ληξιπρόθεσμα προς ιδιώτες

[NewMoney]: Καλύφθηκε ο στόχος πληρωμών για τα ληξιπρόθεσμα προς ιδιώτες

Του Κωστή Πλάντζου

Ταμειακό έλλειμμα 1,144 δισ. ευρώ εμφάνισε η Κεντρική Διοίκηση στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΤτΕ, έναντι ελλείμματος 2,499 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι μέχρι και το Σεπτέμβριο πληρώθηκαν σε (ληξιπρόθεσμες) οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες περίπου δύο δισ ευρώ, υπερκαλύπτοντας το στόχο που είχε τεθεί απ’ τους δανειστές.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ για την αποπληρωμή των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών δόθηκαν ήδη 2,029 δισ ευρώ ξεπερνώντας έτσι το όριο των 1,8 δισ ευρώ που είχε τεθεί ως όρος προκειμένου να εκταμιευτεί στις 24 του μήνα η επόμενη υποδόση των 1,7 δισ ευρώ που προορίζονται και αυτά αποκλειστικά για την αποπληρωμή χρεών σε ιδιώτες.

Παρότι φαίνεται να εκπληρώθηκε έτσι η υποχρέωση που είχε αναλάβει η κυβέρνηση, μένει να φανεί αν τυχόν τελικώς στη σχετική συνεδρίαση του ESM, που θα εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης, οι δανειστές θα «σκαλίσουν» περισσότερο αν τυχόν έχει δημιουργηθεί νέα γενιά ληξιπροθέσμων μέσα στο 2016.

Υπενθυμίζεται ότι οι δόσεις αυτές καταβάλλονται με τον όρο όχι μόνο να πληρώνονται παλαιά ληξιπρόθεσμα αλλά να μην δημιουργούνται και νέα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!