Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Guardian: Πού βρίσκονταν το 2010 οι αδύναμοι της Ευρωζώνης και πού είναι τώρα
[NewMoney]: Guardian: Πού βρίσκονταν το 2010 οι αδύναμοι της Ευρωζώνης και πού είναι τώρα

[NewMoney]: Guardian: Πού βρίσκονταν το 2010 οι αδύναμοι της Ευρωζώνης και πού είναι τώρα

Άπιαστο όνειρο για την Ελλάδα η επιστροφή στην ανάκαμψη, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα

Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία προσέφυγαν στον μηχανισμό διάσωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης. Πολύ κοντά βρέθηκαν η Ιταλία και η Ισπανία. Πού βρίσκονται όμως τώρα οι αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει με άρθρο του ο βρετανικός Guardian , επισημαίνοντας, ειδικά για την Ελλάδα πως, παρά τις ελπίδες για φως στο τούνελ της λιτότητας, η πραγματική ανάκαμψη παραμένει άπιαστο όνειρο.

Πορτογαλία

Καθώς αφήνει πίσω της την οδυνηρή ανάμνηση της διάσωσης ύψους 78 δισ. ευρώ το 2011, η Πορτογαλία είναι στον προθάλαμο της ταχύτερης οικονομική επέκτασης των τελευταίων δύο δεκαετιών. Για την κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, η οικονομική επιτυχία ήρθε μετά την απελευθέρωση από τον «ζουρλομανδύα» της λιτότητας που επέβαλαν η ΕΕ και το ΔΝΤ, από το 2011 έως το 2014. Οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις επέστρεψαν στα προ της κρίσης επίπεδα, αλλά η κυβέρνηση είναι πιθανό να συγκρουστεί μελλοντικά με την ΕΕ, καθώς οι Βρυξέλλες επιδιώκουν τη λήψη δράσεων για τη μείωση του χρέους της Πορτογαλίας.

Ιρλανδία

Παρά τα «σύννεφα» του Brexit στον ορίζοντα, η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας συνεχίζει να προβλέπει ανάπτυξη για την ιρλανδική οικονομία, αν και με χαμηλότερο ρυθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!