Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Τι φέρνει το 2018 σε φόρους και νέα μέτρα
[NewMoney]: Τι φέρνει το 2018 σε φόρους και νέα μέτρα

[NewMoney]: Τι φέρνει το 2018 σε φόρους και νέα μέτρα

Ετος προκλήσεων και μεγάλων επιβαρύνσεων θα είναι και το 2018. Και ενώ στο εσωτερικό πληρώνουμε ήδη πολλά και σύντομα θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερα, την άνοιξη θα κριθούν τα νέα μέτρα αλλά και ό,τι αφορά την εποπτεία που θα επιβληθεί μετά τον Αύγουστο. Οπως όλα δείχνουν, μήνα με τον μήνα -και μέχρι τον Αύγουστο τουλάχιστον που τελειώνει το τρίτο μνημόνιο- οι νέες προκλήσεις προδιαγράφονται ως εξής:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
■ Η χρονιά ξεκίνησε με αύξηση έως 50% ΦΠΑ σε 27 νησιά του Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι οι νησιώτες θα δουν απώλειες 35-40 ευρώ τον μήνα για κάθε 830 ευρώ που δαπανούν για να ζήσουν στα νησιά της άγονης γραμμής. Χάνουν έτσι σταδιακά 400-500 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή σχεδόν μισό μηνιάτικο.
■ Χιλιάδες καταναλωτές ταλαιπωρούνται και υφίστανται επιβαρύνσεις για να πληρώνουν για τις σακούλες στα σούπερ μάρκετ. Τα 4 λεπτά του ευρώ ανά σακούλα γίνονται έως και 4 λεπτά της ώρας καθυστέρηση στο ταμείο του σούπερ μάρκετ για να τις μετρήσουν και να τις γεμίσουν χωρίς να σκιστούν. Από το περιβαλλοντικό τέλος η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξει 48 εκατ. ευρώ το 2018, αλλά ήδη έχουν αρχίσει να πωλούνται σακούλες με υψηλότερες χρεώσεις, ανάλογα με το πόσο ανθεκτικές είναι.
■ Τέλος του μηνός θα δοθεί το κουτσουρεμένο κατά 50% επίδομα θέρμανσης στα πρώτα από τα σχεδόν 500.000 νοικοκυριά που δικαιούνται επιδότηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!