Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: EWG: «Στεγνώνουν» οι πιθανότητες συμφωνίας στο Eurogroup
[NewMoney]: EWG: «Στεγνώνουν» οι πιθανότητες συμφωνίας στο Eurogroup

[NewMoney]: EWG: «Στεγνώνουν» οι πιθανότητες συμφωνίας στο Eurogroup

Του Ιωάννη Αντύπα

Στην τελική ευθεία πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, για να κλείσει έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση και να αμβλυνθούν οι διαφορές στα σημεία «αγκάθια» που παραμένουν.

Με το βλέμμα στραμμένο στις 5 Δεκεμβρίου συνεδριάζει σήμερα το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Η συζήτηση για την Ελληνική οικονομία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9:00 ώρα Ελλάδος και η έκβαση της θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη ή όχι μιας τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup.

Τα σημάδια αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι αμφίσημα. Κρίνοντας από το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί και από τις δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις η επίτευξη μιας συμφωνίας στις 5 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ακόμα δυσκολίες.

Σε ερώτηση του newmoney.gr για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Λετονός Αντιπρόεδρος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Είπε πως γίνεται μεν «ουσιώδης πρόοδος» και εκτίμησε πως είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας στο «προβλεπόμενο μέλλον», χωρίς όμως να προσδιορίζει οποιαδήποτε ημερομηνία ολοκλήρωσης.

Εξίσου σημαντική όμως ήταν και η αναφορά του στο ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος πέραν του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!