Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Eurobank: Ζητούμενο η συνέχεια των μεταρρυθμίσεων – «Όχι» στον εφησυχασμό
[NewMoney]: Eurobank: Ζητούμενο η συνέχεια των μεταρρυθμίσεων – «Όχι» στον εφησυχασμό

[NewMoney]: Eurobank: Ζητούμενο η συνέχεια των μεταρρυθμίσεων – «Όχι» στον εφησυχασμό

Η βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος για δεύτερο συνεχή μήνα συνδέεται με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος και την έξοδο της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, όμως, οι εξελίξεις αυτές δεν πρέπει να δημιουργούν κλίμα εφησυχασμού, σχολιάζει η Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο της «Επτά Ημέρες Οικονομία».

Όπως αναφέρει, ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι η διάρκεια, η ομαλή συνέχεια, η συνέπεια και η περαιτέρω ενίσχυση της αξιοπιστίας στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, καθώς, όπως υπενθυμίζει το δελτίο οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία. «Πέρυσι με την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης του 3ΠΟΠ (Μάιος 2016) είχε καταγραφεί βελτίωση των προσδοκιών η οποία ωστόσο αποδείχτηκε βραχύβια λόγω των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης. Ως γνωστόν, η προαναφερθείσα εξέλιξη είχε κόστος για την οικονομία υπό τη μορφή συρρίκνωσης του πραγματικού ΑΕΠ το 4ο τρίμηνο 2016» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως συνεχίζει, μέχρι στιγμής, τα θετικά στοιχεία του 1ου τριμήνου 2017, τα έως τώρα δημοσιευμένα μη αρνητικά στοιχεία του 2ου τριμήνου 2017 και οι προαναφερθείσες θετικές εξελίξεις των δύο τελευταίων μηνών αποτελούν μια καλή βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας στο άμεσο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!