Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: ΕΣΕΕ: Το ευρωπαϊκό βαρόμετρο για τις ΜμΕ δεν αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα
[NewMoney]: ΕΣΕΕ: Το ευρωπαϊκό βαρόμετρο για τις ΜμΕ δεν αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα

[NewMoney]: ΕΣΕΕ: Το ευρωπαϊκό βαρόμετρο για τις ΜμΕ δεν αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ στις 19 Οκτωβρίου 2016, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν διεξοδικά ήταν και το διαφοροποιημένο κλίμα της ελληνικής αγοράς από αυτό που παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για τις ΜμΕ-Β’ εξάμηνο του 2016.

Πιο αναλυτικά:

Η ΕΣΕΕ συνέβαλε στη δημιουργία του Βαρομέτρου αποστέλλοντας στην UEAPME επικαιροποιημένα στοιχεία για τον κλάδο του εμπορίου.

Ωστόσο, η δομή του Βαρομέτρου είναι τέτοια, ώστε να μην απεικονίζονται με τη βαρύτητα που απαιτείται τα προβλήματα και οι προκλήσεις των ΜμΕ στην Ελλάδα.

Φυσικά, το Βαρόμετρο κάνει ειδική μνεία στη διαφοροποίηση των επιδόσεων και στην ετερογένεια μεταξύ Βορείων και Νοτίων Χωρών, αλλά εκ της φύσεώς του δεν κάνει ξεχωριστή αναφορά στις συντριπτικές πιέσεις που έχουν ασκηθεί σωρευτικά τα τελευταία οκτώ χρόνια στο ελληνικό επιχειρείν και ειδικότερα στο εμπόριο.

Ως εκ τούτου, το Βαρόμετρο δεν περιλαμβάνει την έντονη ανησυχία των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των “micro” για την πορεία του κύκλου εργασιών (το 67,7% των micro-επιχειρήσεων δήλωσε πτώση), των επενδύσεων (πτώση το 83,1%), των παραγγελιών (πτώση το 34,3%) και της γενικότερης κατάστασής (επιδείνωση δήλωσε το 65,9%) τους εν γένει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!