Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Έρευνα της Remax: Τι ακίνητα αγοράζουν οι Ελληνες
[NewMoney]: Έρευνα της Remax: Τι ακίνητα αγοράζουν οι Ελληνες

[NewMoney]: Έρευνα της Remax: Τι ακίνητα αγοράζουν οι Ελληνες

Της Στεφανίας Σούκη

Οριακά πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των κατοικιών για την περασμένη χρονιά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των -έστω και λίγων- αγοραπωλησιών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά, με το μέσο Ελληνα να προτιμά παλιότερα ακίνητα, λόγω χαμηλότερης αξίας, ενώ στην περιοχή της Αττικής σχεδόν ένα στα δύο ακίνητα που πουλήθηκε πέρυσι ήταν μεσαίας κατηγορίας από 71 έως 110 τ.μ..

Τα στοιχεία συγκέντρωσε το πανελλαδικό δίκτυο κτηματομεσιτικών υπηρεσιών της REMAX, με βάση τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του δικτύου της την περασμένη χρονιά. Η έρευνα διαπιστώνει φρένο στην παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου, που επικαλείται και την Ελληνική Στατιστική Αρχή, καταγράφονται τάσεις σταθεροποίησης μέσα στο κλίμα της γενικότερης αβεβαιότητας και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. Ετσι, όπως προκύπτει, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν οριακά το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των μεταχειρισμένων ακινήτων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 2,3% , ενώ των νέων ακινήτων δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη μεταβολή (0,2%).

Σημειωτέον ότι στην έρευνα του 2016, σε σχέση με έρευνες προηγούμενων χρόνων, υπάρχει η διαφοροποίηση της διάκρισης των κατοικιών σε νεότερα της πενταετίας (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα νεόδμητα) και σε παλαιότερα των 5 ετών, ενώ στο παρελθόν γινόταν διάκριση μεταξύ νεόδμητων και παλαιότερων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!