Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: ΕΦΚΑ: Πώς θα βγουν οι συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση
[NewMoney]: ΕΦΚΑ: Πώς θα βγουν οι συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση

[NewMoney]: ΕΦΚΑ: Πώς θα βγουν οι συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Περαιτέρω διευκρινίσεις παρέχει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τον υπολογισμό των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση. Ειδικότερα δίνεται το δικαίωμα να μην συνυπολογιστεί ο χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε σε κάποιον επιμέρους ασφαλιστικό φορέα πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ (1/1/2017) στο πλαίσιο της διαδοχικής και της παράλληλης ασφάλισης.

Διευκρινίζεται επίσης ότι ο πλασματικός χρόνος που αναγνωρίζεται δωρεάν (πχ ασθένεια) δεν υπολογίζεται για τον καθορισμό του ύψους της ανταποδοτικής σύνταξης.

Επιπλέον δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις ώστε o ΕΦΚΑ να μη βάζει στο συρτάρι αιτήσεις συνταξιοδότησης όταν ο ασφαλισμένος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για σύνταξη με βάση τον τελευταίο φορέα. Το αίτημα μεταβιβάζεται στον προηγούμενο φορέα κάτι που δεν γινόταν ως τώρα με αποτέλεσμα να απορρίπτονται τα αιτήματα η να παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Το πρόβλημα είχε αναδείξει η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» στο περασμένο φύλλο της, επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης βγαίνουν απορριπτικές σε ποσοστό 20%, ποσοστό διπλάσιο από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι περισσότερες αιτήσεις που απορρίπτονται αφορούν διαδοχικά ασφαλισμένους με τελευταίο φορέα τον πρώην ΟΑΕΕ. Συχνό είναι το φαινόμενο ο ασφαλισμένος να μην συμπληρώνει 35ετία το 2012 (μεταβατικές διατάξεις) και συγχρόνως το όριο ηλικίας που απαιτείται (από 60 έως 62 ετών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!