Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: ΔΝΤ: Ισχυρό μομέντουμ για την παγκόσμια οικονομία
[NewMoney]: ΔΝΤ: Ισχυρό μομέντουμ για την παγκόσμια οικονομία

[NewMoney]: ΔΝΤ: Ισχυρό μομέντουμ για την παγκόσμια οικονομία

Σε επιβεβαίωση των αναβαθμισμένων προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία προχωρά το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία του έκθεση, προειδοποιώντας όμως για τους κινδύνους ενός γενικευμένου εμπορικού πολέμου που μπορούν να εκτροχιάσουν πρόωρα την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, οι προηγμένες οικονομίες θα συνεχίσουν να επεκτείνονται το 2018 και το 2019, πριν αρχίσουν να υποχωρούν και πάλι, ενώ για τις περισσότερες χώρες τα τρέχοντα ευνοϊκά ποσοστά ανάπτυξης δεν θα διαρκέσουν για πολύ.

Όπως σημειώνει η έκθεση, η προοπτική επιβολής των εμπορικών περιορισμών απειλεί να υποσκάψει την εμπιστοσύνη και να εκτροχιάσει το παγκόσμιο ανοδικό μομέντουμ, καθώς την ώρα που κάποιες χώρες εφαρμόζουν ουσιώδεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι εμπορικές διαμάχες απειλούν να βγάλουν εκτός τροχιάς κάποιες άλλες χώρες από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να διασφαλίσουν ή να βελτιώσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Το Ταμείο τρεις μήνες νωρίτερα αναβάθμισε τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης για φέτος και για το 2019 στο 3,9%, πολύ πάνω από τις αντίστοιχες εκτιμήσεις του Οκτωβρίου (+0,2%), λόγω των ισχυρών επιδόσεων της ευρωζώνης, της Ιαπωνίας, της Κίνας και των ΗΠΑ, που την περσινή χρονιά ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Παράλληλα, προβλέπει βραχυπρόθεσμη βελτίωση για πολλές αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, αλλά και ανάκαμψη για εξαγωγείς εμπορευμάτων, ενώ σημαντικός παράγοντας για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι η επιτάχυνση των επενδύσεων και του εμπορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!