Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: To ΔΝΤ διαφωνεί με τις κυβερνητικές προβλέψεις για την ανάπτυξη
[NewMoney]: To ΔΝΤ διαφωνεί με τις κυβερνητικές προβλέψεις για την ανάπτυξη

[NewMoney]: To ΔΝΤ διαφωνεί με τις κυβερνητικές προβλέψεις για την ανάπτυξη

του Αργύρη Παπαστάθη

Τα πρώτα μηνύματα από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον ήρθαν το πρωί της Τρίτης (16.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) καθώς το Ταμείο αναθεωρεί επί τα χείρω την εκτίμηση του για ανάπτυξη 2,6% τη φετινή χρονιά, όπως προέβλεπε τον περασμένο Οκτώβριο, και «κατεβάζει» την πρόβλεψη σε 2,0% του ΑΕΠ για το 2018.

Η νέα εκτίμηση συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (WEO) που ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον και αυξάνει με αυτό τον τρόπο το βαθμό δυσκολίας των συζητήσεων που αφορούν στη ρύθμιση του χρέους και στην ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

Η διαφορά των προβλέψεων είναι αξιοσημείωτη. Το Ταμείο βλέπει πλέον 2% ανάπτυξη για το 2018 ενώ τόσο ο προϋπολογισμός όσο και η Κομισιόν, στις χειμερινές της προβλέψεις, προβλέπουν ανάπτυξη 2.5% του ΑΕΠ για τη χρονιά που διανύουμε.

Το πρόβλημα συνεχίζεται και στις προβλέψεις για το 2019 καθώς το ΔΝΤ βλέπει ακόμη χαμηλότερη ανάπτυξη, 1,8% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με την Κομισιόν που αναμένει 2,5%.

Η κυβέρνηση, στο «ολιστικό πλάνο ανάπτυξης» εκτιμά σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr ότι η ανάπτυξη θα φτάσει το 2,3% το 2018 και αναμένει ανάπτυξη 2,1% κατά μέσο όρο ανάμεσα στο 2020 και στο 2022.

Άρα και εκεί έχουμε διαφωνία που ενδέχεται να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά (συντάξεις – αφορολόγητο) και το χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!