Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Διαμαρτυρία από συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής για το ΛΕΠΕΤΕ
[NewMoney]: Διαμαρτυρία από συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής για το ΛΕΠΕΤΕ

[NewMoney]: Διαμαρτυρία από συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής για το ΛΕΠΕΤΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το Μέγαρο Μουσικής περίπου 70 άτομα, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από το Μέγαρο Μουσικής και ζητούν από την Διοίκηση της Τράπεζας να τους δοθούν πίσω τα χρήματα του λογαριασμού ΛΕΠΕΤΕ, ο οποίος ανοίχτηκε το 1949 με σκοπό την ενίσχυση στις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και τώρα είναι κλειστός.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα χρήματα που τους δόθηκαν από τον ΛΕΠΕΤΕ για τελευταία φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2017 ενώ από τον Δεκέμβριο 2017 έως και σήμερα δεν καταβάλλονται χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι ως εργαζόμενοι τους κρατούσαν το 12.5% του μισθού τους για την ενίσχυση του λογαριασμού και τώρα, όπως ισχυρίζονται, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, τους λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά στον λογαριασμό για να τους δώσουν.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό του ότι δεν τους επιτρέπετε να έχουν πρόσβαση στην κίνηση του λογαριασμού ώστε να επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι πως ο λογαριασμός όντως δεν έχει χρήματα και δεν σπαταλήθηκαν άσκοπα παρά μόνο για τον σκοπό του ΛΕΠΕΤΕ, έχει εξοργίσει τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας καθώς όπως αναφέρει και ο κ. Βαγγέλης Μαύρος εκπρόσωπος των συνταξιούχων ο λογαριασμός το 1995 είχε περίπου 65 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!