Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Διαγωνισμός αλλά μόνο για πολυεθνικές
[NewMoney]: Διαγωνισμός αλλά μόνο για πολυεθνικές

[NewMoney]: Διαγωνισμός αλλά μόνο για πολυεθνικές

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου με τους όρους της νέας διαδικασίας πετάει έξω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μίσθωναν μέχρι τώρα τα αναψυκτήρια αρχαιολογικών χώρων

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι η στροφή της κυβέρνησης προς αυτό που αποκαλούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ «νεοφιλελεύθερο μνημόνιο» ήταν αναγκαστική.
Οτι όλα γίνονταν με το πιστόλι στον κρόταφο και με κυβερνητική απροθυμία. Να όμως που υπάρχουν κι επιλογές εκτός μνημονίων, ΔΝΤ και δανειστών που επιβεβαιώνουν αυτό που εδώ και καιρό πολλοί γνωρίζουν, λίγοι όμως γράφουν, δηλαδή την καπιταλιστική στροφή μιας κυβέρνησης που κατ’ όνομα μόνο είναι αριστερή. Τρανό παράδειγμα ο φωτογραφικός -υπέρ μεγάλων ελληνικών ή ακόμα και πολυεθνικών αλυσίδων της εστίασης- διαγωνισμός που η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου προωθεί εις βάρος άνω των 500 εργαζόμενων και δεκάδων αυτοαπασχολούμενων μικροεπιχειρηματιών.
Αναφερόμαστε στην προκήρυξη που αναρτήθηκε στις 12 Ιουνίου και προβλέπει την εκμίσθωση 11 αναψυκτηρίων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, με όρους όμως που είναι συμβατοί μονάχα με μεγάλες αλυσίδες εστίασης. Με όρους δηλαδή που θα αναγκάσουν όσους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους περίπου 500 ανθρώπους που απασχολούν να μείνουν άνεργοι μέσα στο καλοκαίρι. Και γράφουμε ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός κατά των μικρών εταιρειών που σήμερα έχουν τους 11 αυτούς χώρους διότι στις προϋποθέσεις του περιλαμβάνονται πράγματα που κάθε άλλο παρά μπορούν να διαθέτουν αυτού του είδους οι οικογενειακές επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!